Vuorovaikutus­taidot ovat ammatin ytimessä

”Substanssiosaaminen on juristin työn ydintä, mutta yhä useammassa lakimiestehtävässä tarvitaan myös vahvaa viestintäosaamista. Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos on ottanut haasteen vastaan ja panostaa opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin.

Olemme pitäneet tärkeänä kehittää oikeustieteen opiskelijoiden yleisiä työelämätaitoja. Alkavan lukuvuoden uusi panostuksemme kohdistuu ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin. Avoin vuorovaikutus tukee myös substanssin oppimista, kun opiskelijat pääsevät perustelemaan omia näkemyksiään ja kuuntelemaan toisiaan, kertoo yliopistonlehtori Sampo Mielityinen Itä-Suomen yliopistosta.

Opiskelijoille tarjottava vuorovaikutuskoulutus integroidaan oikeustieteiden normaaleihin opintokokonaisuuksiin. Vuorovaikutusharjoituksista vastaavat Breaks Finland Oy:n ammatticoachit, jotka herättelevät opiskelijoissa luovuuden voimaa. Vuorovaikutusosaamisen ohella tavoitteena on tukea opiskelijayhteisön hyvinvointia.

Vuorovaikutusosaaminen karttuu tutkinnon edetessä monin tavoin. Hyväksi havaittuja käytäntöjä ovat muun muassa simuloidut sopimusneuvottelut, näytösoikeudenkäynnit, klinikkatoiminta sekä vertaisarvioinnit, joissa arvioidaan toisten tekemiä tekstejä.

– Moni opiskelija toimii myös laitoksen opetus- ja tutkimusavustajana, mikä edellyttää aktiivista vuorovaikutusta.”

Jaa artikeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Soita Tonille ja varaa Breikki!

toni-hannukainen-round

Me Breaks Finlandissa tykätään toimia ripeästi ja joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan. Soita, meilaa tai laita some-viestiä minulle niin laitetaan organisaatiosi Breikit kalenteriin.

Minut saat kiinni numerosta:
+358 40 7373 127
tai: toni@breaks.fi

Terveisin Toni Hannukainen
Breaksin myyntitiimin vetäjä