Breaks Mediassa

Lakimiesuutiset:

Vuorovaikutus­taidot ovat ammatin ytimessä

”Substanssiosaaminen on juristin työn ydintä, mutta yhä useammassa lakimiestehtävässä tarvitaan myös vahvaa viestintäosaamista. Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos on ottanut haasteen vastaan ja panostaa opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin.

Olemme pitäneet tärkeänä kehittää oikeustieteen opiskelijoiden yleisiä työelämätaitoja. Alkavan lukuvuoden uusi panostuksemme kohdistuu ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin. Avoin vuorovaikutus tukee myös substanssin oppimista, kun opiskelijat pääsevät perustelemaan omia näkemyksiään ja kuuntelemaan toisiaan, kertoo yliopistonlehtori Sampo Mielityinen Itä-Suomen yliopistosta.

Opiskelijoille tarjottava vuorovaikutuskoulutus integroidaan oikeustieteiden normaaleihin opintokokonaisuuksiin. Vuorovaikutusharjoituksista vastaavat Breaks Finland Oy:n ammatticoachit, jotka herättelevät opiskelijoissa luovuuden voimaa. Vuorovaikutusosaamisen ohella tavoitteena on tukea opiskelijayhteisön hyvinvointia.

Vuorovaikutusosaaminen karttuu tutkinnon edetessä monin tavoin. Hyväksi havaittuja käytäntöjä ovat muun muassa simuloidut sopimusneuvottelut, näytösoikeudenkäynnit, klinikkatoiminta sekä vertaisarvioinnit, joissa arvioidaan toisten tekemiä tekstejä.

– Moni opiskelija toimii myös laitoksen opetus- ja tutkimusavustajana, mikä edellyttää aktiivista vuorovaikutusta.”

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *