Breaks mediassa

E-signals:

Pedagogit ja taitelijat sankaritarinan jäljillä

”Kutsu seikkailuun, epäröinti ja matkaeväät

Breaks Finland Oy toteuttaa taideBreikkejä yrityksille ja yhteisöille. Miten taukoliikunnan rinnalla tarjottavat taidehetket voisivat taipua oppilaitoksen toimintakulttuuriin? Tämä oli kutsu seikkailuun!

Yhteistyössä rikottiin yrityskulttuurille tyypillisiä, perinteisiä raja-aitoja, jossa asiakas tilaa ja toimittaja toimittaa. Areenan pedagogien ja ammattitaiteilijoiden luovuudelle mahdollisti yhteinen tahtotila horjuttaa epäröintiä taiteen mahdollisuuksiin ja tarjoilla opettajille matkaeväitä taiteen tekemiseen ja kokemiseen.

Suunnitteluprosessista tehtiin koulutusideansa näköinen. Tärkeää oli pohtia, mitä lisäarvoa pedagogien ja taitelijoiden osaamisen jakaminen koulutushankkeeseen toi. Ideat ja ilo kirkastuivat koulutusprosessiksi.”

Talouselämä:

Jaana Komscha-Härkönen sai kaksoset ja hyppäsi yrittäjäksi tarjoamaan työyhteisöille luovia hetkiä

”Jaana Komscha-Härkösen yhtiö tarjoaa työyhteisöille ohjattuja luovia aktiviteettejä työpäivän aikana. Breikkien aikana heittäydytään tekemään osallistavia harjoituksia ammattitaitoisen ohjaajan johdolla.”

Yrittäjät:

Ei huonon äidin syndrooma

Jaana Komscha-Härkönen perusti oman yrityksille jaksamista ja henkilökohtaista kehittymistä tukevia palveluita tarjoavan Breaksin mahdollisimman väärään aikaan. Perheeseen oli juuri syntynyt kaksoset. Valmiita verkostoja ei ollut.

Alussa yrittäjä toimi myös saattohoitajana sairaalle isälleen samalla kun puski yritystä nousukiitoon.

–  Tärkeää on ollut perheen, ystävien ja erityisesti aviomiehen tuki. He uskovat tähän, kun itseltä on meinannut usko loppua. Kannustus tuntuu hyvältä. Mies on ottanut vastuuta lapsista ja kodista. En kanna myöskään huonon äidin syndroomaa, vaan ajattelen antavani lapsille esimerkin, että äiti tykkää työstään, Komscha-Härkönen kertoo.

HBL:

Föreläsaren, coachen och VR-rösten Reidar Wasenius byter jobb

Reidar Wasenius, känd som föreläsare, radiopratare och mannen vars röst hörs i VR:s högtalare, byter jobb.

Reidar Wasenius, 53, blir kreativ chef (Chief Creative Officer) på företaget Breaks Finland. Hans huvudsakliga uppgifter är marknadsföring, varumärkesutveckling och utveckling av företagets affärsverksamhet.

Breaks Finland arbetar med att öka arbetstagares ork och kreativitet och på det sättet hjälpa kundföretagen att nå sina målsättningar.

Tradenomi:

Riko rajasi ja valjasta luovuutesi töissä

Tradenomien valmennuspalettiin kuuluu ajan hermolla olevia valmennuskokonaisuuksia

Riko rajasi -tilaisuudessa opittiin luovuudesta alojensa johtavilta yrityksiltä.

Lakimiesuutiset:

Vuorovaikutus­taidot ovat ammatin ytimessä

”Substanssiosaaminen on juristin työn ydintä, mutta yhä useammassa lakimiestehtävässä tarvitaan myös vahvaa viestintäosaamista. Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos on ottanut haasteen vastaan ja panostaa opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin.

Olemme pitäneet tärkeänä kehittää oikeustieteen opiskelijoiden yleisiä työelämätaitoja. Alkavan lukuvuoden uusi panostuksemme kohdistuu ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vuorovaikutustaitoihin. Avoin vuorovaikutus tukee myös substanssin oppimista, kun opiskelijat pääsevät perustelemaan omia näkemyksiään ja kuuntelemaan toisiaan, kertoo yliopistonlehtori Sampo Mielityinen Itä-Suomen yliopistosta.

Opiskelijoille tarjottava vuorovaikutuskoulutus integroidaan oikeustieteiden normaaleihin opintokokonaisuuksiin. Vuorovaikutusharjoituksista vastaavat Breaks Finland Oy:n ammatticoachit, jotka herättelevät opiskelijoissa luovuuden voimaa. Vuorovaikutusosaamisen ohella tavoitteena on tukea opiskelijayhteisön hyvinvointia.

Vuorovaikutusosaaminen karttuu tutkinnon edetessä monin tavoin. Hyväksi havaittuja käytäntöjä ovat muun muassa simuloidut sopimusneuvottelut, näytösoikeudenkäynnit, klinikkatoiminta sekä vertaisarvioinnit, joissa arvioidaan toisten tekemiä tekstejä.

– Moni opiskelija toimii myös laitoksen opetus- ja tutkimusavustajana, mikä edellyttää aktiivista vuorovaikutusta.”

Jaa tämä blogi

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email