Jaana Komscha-Härkönen

Nauretaan enemmän, myös työpaikoilla!

Joskus tuntuu, että työpaikoilla unohdetaan yksi yksinkertainen, mutta äärimmäisen tehokas voimavara: nauru! Ja ei, en tarkoita sitä kohteliasta, pidäteltyä hymähdystä. Puhun siitä aidosta, vatsanpohjasta kumpuavasta naurusta, joka leviää tiimissä kuin kulovalkea, tarttuen jokaiseen matkallaan.

Kuvitelkaapa tämä tilanne: aamuinen palaveri, jossa kaikki valmistautuvat käymään läpi päivän tehtäviä, silmät vielä puoliksi ummessa. Sitten joku heittää ilmoille kommentin, joka on niin odottamaton ja täydellisesti ajoitettu, että se räjäyttää koko huoneen nauruun. Se hetki, kun jopa se kaikkein vakavin tiimikaveri ei voi estää hymyään nousemasta kasvoillaan, on puhdasta taikaa!

Nauru muodostaa siltoja ihmisten välille

Nauru ei ainoastaan piristä meitä; se muodostaa siltoja ihmisten välille. Se rikkoo jäätä, madaltaa esteitä ja luo yhteisöllisyyttä. Kun tiimissä osataan nauraa yhdessä, syntyy yhteenkuuluvuuden tunne, joka kantaa läpi niin hyvien kuin huonojenkin päivien.

Ja mikä siinä on parasta? Tuo energia, se välittyy. Asiakkaat aistivat sen puhelimen toisessa päässä, neuvotteluhuoneessa, jopa sähköpostiviesteissä. Iloinen tiimi luo positiivisen ilmapiirin, joka houkuttelee ihmisiä. Se tekee yhteistyöstä sujuvampaa, ratkaisut syntyvät luovemmin ja yhteydenpito on avointa ja rehellistä.

Entäpä muut sidosryhmät? He näkevät organisaation, joka ei pelkästään suoriudu tehtävistään, vaan tekee sen hymy huulilla. Se viestii terveestä työkulttuurista, jossa työntekijöitä arvostetaan😊

Nauretaan enemmän!

Joten, nauretaan enemmän! Se tekee hyvää, tarttuu ja mikä parasta, se maksaa täsmälleen nolla euroa. Ja se on investointi, jonka tuottoa on vaikea mitata euroissa, mutta jonka vaikutus työyhteisöön on korvaamaton.

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet tuntenut olonsa väsyneeksi ja stressaantuneeksi työpaikalla, ja sitten olet nähnyt kollegasi hymyilemässä tai nauravan, ja yhtäkkiä sinunkin olosi paranee? Tämä ei ole sattumaa. Nauramisella ja hymyilemisellä on todellinen voima parantaa työyhteisön hyvinvointia.

Miten nauraminen ja hymyileminen vaikuttavat työyhteisöön?

1. Vähentää stressiä: Kun nauraa, keho vapauttaa endorfiineja, joilla on mielialaa kohottava ja stressiä lievittävä vaikutus.

2. Parantaa mielialaa: Nauraminen voi auttaa parantamaan mielialaa ja vähentämään negatiivisia tunteita, kuten masennusta ja ahdistusta.

3. Lisää luovuutta: Nauraminen voi auttaa avaamaan mieltä ja edistämään luovuutta.

4. Vahvistaa työyhteisöllisyyttä: Nauraminen ja hymyileminen voivat auttaa luomaan luottamuksellista ja yhteistyökykyistä ilmapiiriä työyhteisössä.5. Lisää työtyytyväisyyttä: Työntekijät, jotka nauravat ja hymyilevät työpaikalla, ovat todennäköisemmin tyytyväisiä työhönsä ja sitoutuneita yritykseen.